Események napról-napra. Valós történet!

Egy stroke-os kezelése Budapesten

Egy stroke-os kezelése Budapesten

Stroke 9. napja

2018. szeptember 14. - Strokeosfia

Mégiscsak van remény.

Reggeli órákban tüdőröntgen és egyéb vizsgálatok következnek.

Jók lettek az eredmények és úgy tűnik, hogy a tüdőgyulladást még az elején sikerült elkapni és hatottak az antibiotikumok. Enyhe hőemelkedése még mindig van, de talán ez legyen a legnagyobb bajunk.

Ugyanakkor továbbra is szürcsög és nehezen veszi a levegőt. Hiába kenjük a száját kívül-belül glycerines szerekkel, csak új burjándzik a sárgás nyálkás lepedék mindenhol. Fülpiszkálóval és zsebkendővel igyekszünk ezeket fizikálisan eltávolítani. Nehéz küzdelem, mert eléggé rá vannak tapadva apám szerveire a kis mocskok.

Estére elég szarul néz ki az öreg. Nem hiába... ahogy mondták az első 10 nap nagyon kritikus, szinte biztos a halál, és mi már a 9. napnál vagyunk. Lüktet a szíve, ami néha kihagy. Korábbról van neki szívritmus zavara is, ami most szintén nem túl szerencsés. Az ápolokkal együtt meg is ijedünk 1-2 perce, mert a véroxigén szintje nagyon leeseik ( azt mondják 90-es érték alatt van baj). 85-90-es értékek közötti számokat látunk a kijelzőn pirossal világítani, miközben sípol a műszer. Már majdnem rohannak az ápolók az újraélesztési eszközökért, amikor visszaáll az érték 90 fölé. Elég rémisztő ezt így látni és átélni. Ma sem fekszem le nyugodtan.

Következő nap - > Megsuhint a halál szele.

A bejegyzés trackback címe:

https://egystrokeoskezelesebudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr2914236205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása